Samarbejde mellem DSI og Social- og Boligstyrelsen

Baggrund

Den Sociale Investeringsfond (DSI) og Social- og Boligstyrelsen (SBST) arbejder begge for at fremme en evidensbaseret og effektiv socialpolitik. Samarbejdet mellem de to parter er oprettet for at udnytte det potentiale, der ligger i at kombinere deres ekspertiser for at styrke investeringstænkningen inden for det sociale område.

Formål

Samarbejdet har til formål at:

  • Øge kvaliteten i socialfaglige indsatser og skabe en strategisk udvikling på området.
  • Styrke investeringstænkningen på det sociale område, bl.a. gennem brug af Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM).
  • Fremme videndeling og gensidig sparring mellem parterne.

Samarbejdsområder

  1. Videndeling og sparring: SBST og DSI vil løbende udveksle viden og erfaringer. SBST vil bidrage med socialfaglig evaluering og sparring, mens DSI vil dele indsigter fra deres investeringsprojekter. Dette kan bl.a. bruges til at videreudvikle SØM og designe nye sociale investeringer.
  2. Anvendelse af SØM i investeringsprojekter: Samarbejdet inkluderer udarbejdelse af business cases baseret på SØM, som skal bruges til at måle de økonomiske og sociale effekter af projekterne. Samarbejdet skal systematisere brugen af SØM i de forskellige investeringsprojekter og videreudvikle modellens erfaringsdatabase.
  3. National indsatsudvikling: Parterne samarbejder om at udvikle og teste nye socialfaglige indsatser, der kan implementeres nationalt. Der vil blive etableret partnerskaber med filantropiske fonde og civilsamfundsaktører for at støtte indsatsudviklingen.
  4. Udbredelse af sociale investeringer: SBST og DSI vil arbejde på at fremme investeringstænkningen blandt kommuner, civilsamfund og andre aktører. De vil koordinere fælles kommunikationsaktiviteter og afholde oplæg for at synliggøre fordelene ved sociale investeringer.

Organisering og opfølgning

Samarbejdet forankres i en styregruppe bestående af repræsentanter fra begge organisationer, som mødes halvårligt for at følge op på samarbejdets fremdrift. En arbejdsgruppe vil mødes kvartalsvis for at sikre implementeringen af de konkrete tiltag.

Forløb

Status: I gang
Start:
Afsluttes:

Om investeringen

Parter:

Social- og Boligstyrelsen

DSIs rolle:

Sparringspartner vedrørende investeringstænkningen inden for det sociale område.

Økonomi

Samarbejdsaftalen indebærer ingen økonomiske forpligtelser. Parterne kan dog løbende aftale finansiering af aktiviteter efter behov.

Dokument

Samarbejdsaftale

Kontakt

Emil Overgaard Bruhn
Konsulent
eob@dsi.dk
Tlf. 20 57 49 70