Beskæftigelse for psykisk sårbare borgere i Holbæk Kommune
Formål
Indsatsen er målrette en gruppe af psykisk sårbare borgere, som ikke er lykkedes at bringe i beskæftigelse ved brug af eksisterende indsatser. Der er behov for en helhedsorienteret tilgang. Derfor kombinere Indsatsen en psykologbaserede tilgang sammen med en beskæftigelsesrettede indsats. Den helhedsorienterede tilgang til borgerne er et centralt omdrejningspunkt, og derfor støttes borgernes generelle livsmestring herunder også i forhold til koordinering af eventuelt andre indsatser.
Udfordring
Holbæk Kommune har, som de fleste andre kommuner, udfordringer med at få en gruppe af borgere med affektive psykiske lidelser som for eksempel angst i beskæftigelse ved brug af eksisterende indsatser, da de ikke får den helhedsorienterede indsats, som de har behov for.
Resultatmål
For at måle på indsatsens effekt, har DSI i samarbejde med de involverede parter beskrevet følgende resultatmål for investeringen:
- Beskæftigelse: Måles 12, 18 og 24 måneder efter igangsættelse af indsatsen. Den forventede effekt er 16 procent flere i beskæftigelse eller uddannelse
- Raskmeldinger: Måles syv måneder efter igangsættelse af indsatsen. Den forventede effekt er 16 procent flere raskmeldte
- Trivsel: Måles før og efter indsatsen. Det forventes, at 50 procent oplever signifikant øget trivsel
Indsats
Indsatsen indebærer, at borgerens møder er med den samme eller få medarbejdere, fordi tillid og relationen mellem borger og medarbejdere i indsatsen er et væsentligt aspekt for, at der kan opnås succes.
Indsatsens metodiske grundlag udgøres af metoden IPS (Individuelt Planlagt Job med Støtte), som internationalt har vist gode resultater i forhold til at støtte personer med alvorlig psykisk sygdom til at opnå og fastholde ordinær beskæftigelse eller uddannelse. Indsatsen er også inspireret af en lignende metode afprøvet i Roskilde Kommune under navnet Fønix Roskilde, som har givet positive resultater.
Forløb
Status: I gang
Start: 1. februar 2024
Afsluttes: 2026
Om investeringen
Antal deltagere:
180 borgere
Indsatsens varighed:
2,5 år i perioden 2024-2026
Målgruppe:
Borgere i jobafklaringsforløb eller borgere med en sygedagpengesag med en varighed på mere end 13 uger.
Investeringssum:
6,9 millioner kroner.
Kontakt
Søren Skårhøj
Chefkonsulent
E-mail ssk@dsi.dk
Tlf. +45 53 54 40 88