Den Sociale Investeringsfond henter ny fondschef fra Egmont Fonden

Af

Publiceret

Camilla Bjerre Damgaard, fondschef.
Camilla Bjerre Damgaard

Den Sociale Investeringsfond har ansat Camilla Bjerre Damgaard som ny fondschef. Damgaard kommer fra en stilling som programchef i Egmont Fonden, hun tiltræder stillingen 1. marts 2021.

Med en baggrund som programchef i Egmont Fondens Støtte- og Bevillingsadministration har Camilla Bjerre Damgaard haft ansvar for at udvikle, udvælge og lede bevillinger for de ca. 100 millioner kroner, fonden uddeler om året.

Camilla har bl.a. stået i spidsen for flere større satsninger for fonden, herunder Småbørnsløftet og Småbørnsalliancen, samt udvikling af fondens signaturprogram Lær for Livet. Hun har også været med til at rådgive i Egmont Fondens sociale spireprogram, hvor sociale entreprenører som De Anbragtes Vilkår har fået rådgivning.

Bestyrelsesformand i Den Sociale Investeringsfond, Karen Hækkerup, siger:

“Camilla har en imponerende faglig ballast, hvor hun spænder bredt over DSI’s fagområder; investeringsforståelse, udvikling og rådgivning af sociale entreprenører, et dybt kendskab til fondsverdenen og et solidt netværk blandt interessenter og aktører på området. Camilla er det helt rette match på det rette tidspunkt for DSI, hvor de første investeringer er så godt som klar, og hvor der stadig er en væsentlig udviklingsopgave i forhold til at skabe et marked for sociale investeringer i Danmark. Jeg glæder mig meget til samarbejdet.”

Karen Hækkerup, Bestyrelsesformand i Den Sociale Investeringsfond

Camilla Bjerre Damgaard har også arbejdet med at forankre Egmont Fondens bevillinger ved at modne indsatserne i kommunerne og inddrage og samarbejde med private investorer; en arbejdsform, der er nært beslægtet med sociale investeringsprogrammer. Camilla Bjerre Damgaard siger:

“DSI har en unik mulighed for at ændre på den måde, vi driver offentlig velfærd på i Danmark, hvor der er bygget oven på den samme velfærdsmodel længe. DSI har en række redskaber, der gør det muligt at forløse nogle af de udfordringer, det skaber, og som samtidig kan bruges til at udvikle og forankre gode velfærdsindsatser, hvor man ved, hvilke resultater man kan forvente for pengene. Jeg glæder mig utroligt meget til at sætte mig for bordenden af det udviklingsarbejde og samarbejde med de mange dygtige aktører på området om at drive markedet for sociale investeringer frem i Danmark.”

Camilla Bjerre Damgaard, Fondschef i Den Sociale Investeringsfond

CV – Camilla Bjerre Damgaard

Uddannet Cand.scient.pol, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, 2003
2014-2021 Programchef, Støtte- og Bevillingsadministrationen i Egmont Fonden
2010-14 Director og associeret partner, DAMVAD a/s
2008-10 Sekretariatschef, Professionshøjskolen Metropol
2005-08 Evalueringskonsulent og specialkonsulent, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA)
2002-05 Juniorkonsulent og konsulent, DMA/Research

Kontakt

Mette Dalsgaard Myrup
Kommunikationskonsulent, DSI
Tlf. +45 42 67 76 57
Email msm@dsi.dk