Er sociale investeringer noget for dig som investor, kommune eller leverandør?

Af

Publiceret

Model: Midler - Bedre liv. Myndighed betaler investor, men kun hvis den aftalte forandring opnås. Investor stiller kapital til rådighed, så leverandør kan levere indsats. Velfærds-leverandør leverer indsats, der kan skabe social forandring.

Altinget har lavet et overblik over de mulige gevinster for forskellige parter ved at deltage i sociale investeringsprogrammer.

Altinget præsenterer i dag et overblik mulighederne ved at deltage i et socialt investeringsprogram set fra henholdsvis myndigheder, velfærdsleverandører og investorers perspektiv.

Overblikket er lavet på baggrund af dialog med deltagere fra de første danske eksempler på sociale investeringsprogrammer, bl.a. formand i Den Sociale Investeringsfond, Karen Hækkerup, der giver sit bud på, hvorfor der er brug for sociale investeringsprogrammer:

“Uanset hvordan man bliver født, uanset hvilket ophav man har, uanset hvilke forældre man har, så skal det danske samfund kunne gribe én og give en mulighed for, at man kan udfolde sit fulde potentiale. Det lykkes vi rigtig godt med rigtig tit, men vi lykkes ikke godt nok,”

Karen Hækkerup
Formand i Den Sociale Investeringsfond

I Ballerup Kommune har de deltaget i et af de første danske sociale investeringsprogrammer om at få mennesker med autisme ud på arbejdsmarkedet i sammen med Specialisterne. Mette Vaaben, der er social, sundhed og arbejdsmarkeds direktør i Ballerup Kommune fortæller:

”sociale investeringer er oplagte muligheder, for at kommuner kan få tilført mere økonomi i en tid med budgetlov og generelt pres på økonomien.”

Mette Vaaben
Social, sundhed og arbejdsmarkeds direktør i Ballerup Kommune

Læs hele artiklen her.