Social- og indenrigsministeren søger gode idéer til Den Sociale Investeringsfond

Af

Publiceret

2 børn leger i en lysning i en skov.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har fået overdraget ressortansvaret for Den Sociale Investeringsfond. Ministeren opfordrer myndigheder, civilsamfund leverandører af velfærd samt investorer til at søge samarbejde med fonden.

“Vi har set, at det i andre lande kan lade sig gøre at investere i sociale og andre indsatser og få en økonomisk gevinst ud af investeringen. Der er også fonde og kommuner i Danmark, der allerede har gjort sig nogle erfaringer med sociale investeringer. Men vi skal endnu længere ned ad den vej. Derfor er jeg meget glad for, at arbejdet med fonden nu er nået så langt, at der er åbnet for interessetilkendegivelser fra investorer, serviceleverandører på velfærdsområderne, kommuner og andre. Jeg håber, at mange vil melde sig på banen og kan kun opfordre til det”

Astrid Kragh, social- og indenrigsminister

Opfordringen kommer i forbindelse med, at Den Sociale Investeringsfond har skiftet ressort fra Finansministeriet til Social- og indenrigsministeriet. Den formelle ressortmæssige overflytning af Den Sociale Investeringsfond til social- og indenrigsministeren sker med virkning fra d. 1. januar 2020.

Hos Den Sociale Investeringsfond er vi glade for den politiske opbakning til sociale investeringsprogrammer og tilslutningen til fondens opfordring om at henvende sig om muligheder for samarbejde.

Pressemeddelelsen kan læses i sin fulde form her.